Metode Čišćenja Izmjenjivača Topline


unutarnja i vanjska strana izmjenjivača topline podložne su onečišćenju/nečistoćama. To su uobičajeni problemi kod izmjenjivača topline, posebno kada se radi o proizvodima koji se teško čiste. Kada onečišćenje izmjenjivača topline/snopova povećava toplinu, prijenos postaje zanemariv i puno se energije troši za dobivanje jednakih rezultata. Te se komplikacije mogu riješiti samo primjenom specijalizirane metode čišćenja.

 

Najpopularnija je metoda čišćenja visokotlačno pjeskarenje vodom. Voda pod pritiskom vrlo je učinkovita pri uklanjanju tvari. Širom svijeta popularna su dva načina čišćenja izmjenjivača topline pod visokim pritiskom, a to su ručno ili poluautomatsko čišćenje. To je tako zbog ponekad nepoznatih, fatalnih opasnosti rada s vodom pod visokim tlakom, povećanja broja zakonodavnih mjera o sigurnom radu s vodom pod visokim tlakom, zahtjeva i kupaca i pružatelja usluga za korporativnom odgovornošću i također povećane potrebe za visokom tvorničkom proizvodnjom/učinkovitošću.

 

U Ormondeu smo zaključili kako ručno čišćenje visokotlačnom vodom više nije opcija i nudimo samo uslugu automatskog čišćenja cijevnih izmjenjivača topline. Dodatna prednost automatskog sustava čišćenja kvaliteta je čišćenja i povećana brzina čišćenja.  

 

Tim zadužen za visokotlačni vodeni mlaz u Ormondeu predvodio je promicanje i razvoj poluautomatskih sustava za čišćenje izmjenjivača topline i visokotlačnih sustava za pjeskarenje iz slijedećih razloga:

 

  • Stavljanje sigurnosti na prvo mjesto
  • Povećanje produktivnosti kupaca
  • Smanjivanje vremena obustave rada
  • Usredotočenost na okoliš (potrebno je manje vode, manje je proizvedenog otpada)
  • Povećanje vijeka trajanja tehnologije/smanjenje zahtjeva za tehnološkim kapitalom
  • Puno puta brže od tradicionalnih metoda čišćenja
  • Usluga izvlačenja i čišćenja izmjenjivača topline

 

Ne samo da su Ormonde sustavi za čišćenje izmjenjivača topline sigurniji, oni također poboljšavaju kvalitetu čišćenja, a time i učinkovitost proizvodne jedinice. Naši su sustavi također prikladni za vertikalne ili horizontalne izmjenjivače topline.

 

Obratite se članu našeg tima kako biste saznali više o našem sigurnom, učinkovitom, visokokvalitetnom sustavu za čišćenje vodom pod visokim tlakom, uključujući: unutarnje cijevi – čišćenje izmjenjivača topline, vanjske cijevi – čišćenje izmjenjivača topline, čišćenje pločastih izmjenjivača topline, usluge izvlačenja snopa, iznajmljivanje i prodaja, u Europi, industrijsko čišćenje i druge usluge industrijskog pjeskarenja vodom pod visokim pritiskom možemo vam ponuditi u Češkoj, Poljskoj, Slovačkoj, Ukrajini, Mađarskoj i susjednim zemljama srednje i istočne Europe kao što su: Austrija, Hrvatska, Litva i Latvija.


Comments

Popular Posts