Proč Musím Čistit Výměník Tepla?

 

Výměníky tepla se používají ke zvýšení přenosu tepla z jedné kapaliny do jiné kapaliny. 

Znečištění sníží výkon vašich výměníků tepla a v důsledku toho zvýší náklady na provoz a energii, které způsobují ztráty cílové teploty. Správné čištění výměníků tepla je proto důležité pro efektivní fungování systémů. Náklady na čištění výměníku tepla jsou malé ve srovnání s náklady na ztracenou výrobu, když výměník tepla nedosahuje dobrých výkonů nebo pokud vyžaduje neplánované odstavení.

Co je to Fouling?

Znečištění je produkt jako vodní kámen, chemické nebo výrobní usazeniny na povrchu přenosu tepla, které snižují výměník tepla a schopnost přenosu tepla. Znečištění výměníku tepla nebo nežádoucí hromadění usazenin na povrchu přenosu tepla může mít za následek několik nákladů:

• Výrobní ztráta

• Neplánované odstávky

• Vyšší náklady na energii

• Vyšší náklady na čištění

• Výměna technologie

Jak často mám čistit svůj výměník tepla?

Minimálním požadavkem je kontrola výměníku jednou za rok a ve více tepelných odvětvích – jednou za měsíc. Pravidelné čištění výměníků tepla, aby se zabránilo znečištění, vám ušetří peníze za náklady na energii a vyšší výrobní výkon. Každý výrobní proces je jiný a pro získání dalších podrobností je nejlepší promluvit si s jedním z našich odborníků. Ve společnosti Ormonde máme rozsáhlé zkušenosti s celou řadou deskových výměníků tepla, trubkových výměníků a chladicích systémů.

Jak vyčistím výměník tepla?

Každá výrobní a chladicí technologie je jiná, a proto existuje řada metod:

1. Čištění vysokotlakou vodou

2. Čištění pomocí chemikálií

3. Čištění vrtáním, šipkové metody

Ve společnosti Ormonde vám můžeme nabídnout čištění vysokotlakou vodou, chemickou a strojní metodu. Poskytneme Vám rozsáhlé zkušenosti a znalosti, že kvalitnější vyčištěný výměník tepla Vám ušetří peníze, doporučujeme čištění pomocí robotického vysokotlakého vodního tryskání nebo chemického čištění, protože manuální metody nejsou schopny povrch úplně vyčistit a nenabízejí stejné výsledky.

Chcete – li se dozvědět více o řešeních a službách automatizovaného vysokotlakého vodního tryskání, chemického čištění a odsávání svazků Ormonde, podívejte se na následující odkaz:

• Čištění výměníku tepla – vysokotlaká voda

• Čištění výměníku tepla – chemické čištění (odkaz na webovou stránku)

• Demontáž výměníku tepla – extraktor svazku (odkaz na webovou stránku)


Mohu nechat svůj výměník tepla vyčistit na místě?

Tým společnosti Ormonde poskytuje služby čištění výměníků tepla po celé střední a východní Evropě, včetně: České republiky, Polska, Slovenska, Slovinska, Srbska, Lotyšska, Litvy, Maďarska, Bulharska, Chorvatska, Rumunska a okolních zemí.

 Máme obě možnosti čištění: čištění u vás na místě a nebo nám můžete dodat výměník tepla k čištění. 

Comments

Popular Posts